hond2

Er wordt gewandeld op uitlaatgebieden waar honden los mogen lopen. De eerste keer dat uw hond mee gaat wordt hij of zij op een rustige plek gezet in de bus zodat uw hond kan wennen. Een nieuwe hond gaat altijd eerst aangelijnd mee. Uit ervaring blijkt al snel dat een hond los kan, maar in sommige gevallen kan of lukt dat niet. Ook dat is geen probleem bij Angel. Wij bellen na de eerste keer altijd om te laten weten hoe het is gegaan.

De honden worden één voor één thuis opgehaald en kunnen haast niet wachten om lekker een uurtje te ravotten en even te genieten van het buiten zijn. Alle honden worden voorzien van een penning waarop naam en telefoonnummer van Angel staat. Als de wandeling erop zit zijn ze vaak voldaan. Ze worden weer netjes en veilig thuis gebracht. Eenmaal thuis gekomen worden ze waar nodig afgedroogd (fijn als u een handdoek klaar legt) en kunnen ze uitrusten. De drinkbak wordt gecontroleerd en waar afgesproken wordt uw hond voorzien van eten of eventuele andere benodigdheden.

Indien u interesse heeft om uw hond(en) mee te laten wandelen met Angel, wordt er een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek gepland. Op deze manier leren wij u en de hond kennen en krijgt u een idee van wie wij zijn. Tijdens het gesprek bespreken wij o.a. de gewoontes en het karakter van uw hond. Zo kunnen wij ons voorbereiden op het uitlaten van uw hond. Ook worden de voorwaarden* die gelden bij Angel besproken. Bent u overtuigd en gaat u akkoord met de voorwaarden (en tekent u het algemene contract en het sleutelcontract), dan kan er een datum gepland worden voor een eerste wandeling. Hierna kan de hond op de afgesproken dagen mee.

De hond dient jaarlijks geënt te worden en wij adviseren u uw hond ook te vaccineren tegen kennelhoest. Alle honden die toegelaten worden bij Angel behoren zich sociaal te gedragen, zowel naar dier als mens. Ongecastreerde reuen laten wij toe, mits ze niet opdringerig zijn naar de andere honden in de roedel en uiteraard ook sociaal zijn. Loopse teven worden niet toegelaten.

Een wandeling duurt ongeveer een uur en vindt plaats op verschillende losloopgebieden. De tijden van een wandeling zijn in de ochtendgroep tussen 09.30u-11.30u, en in de middaggroep tussen 13.00u-15.00u

 

*Als eigenaar van uw hond blijft u aansprakelijk voor uw hond. U heeft dan ook een WA verzekering nodig en u draagt zelf zorg voor de nodige entingen en preventieve behandelingen voor vlooien/teken en ontworming.